Mudanya’da faaliyet gösteren ve skandal Diyarbakır gezisiyle gündeme oturan Sezer Aktaş gazeteci Erdoğan Paçin ve ailesine aleni olarak sosyal medya hesabı üzerinden hakaret etmeyi sürdürmektedir. Yaptığı yanlışlara kılıf arayan Anadolu Kültürleri Derneği Başkanı Sezer Aktaş kullandığı kirli dil ile de seviyesini ortaya koymaktadır.
Diyarbakır Annelerini ziyaret sonrası insanları otobüste yatmaya zorlayan ve hem Mudanya’yı hem de Bursa’yı cümle aleme rezil eden Sezer Aktaş klavye başına geçerek şov yapmayı sürdürüyor. Kendince doğru haber yapan bir gazeteciyi aşağıladığını zanneden ancak seviyesiz tarzıyla ve son derece kötü üslubuyla yazılar yazmaya çabalayan Sezer Aktaş yaptıklarının üzerini insanlara iftira atarak kapatmak istiyor.
Diyarbakır Anneleri Gezisi için gazeteci Erdoğan Paçin ve eşini kafileye davet eden Sezer Aktaş yapılan haberler sonrasında iftira ve çamur atmayı sürdürmekte. AK Parti’den iki milletvekilinin ismini olayların içine katarak yaptığı hataların üzerine örtmeye çalışan Sezer Aktaş nefret dili ile insanlara sadece çamur atmaktan öteye gidememekte.
İnsanlar eğlenirken gizli fotoğraflarını çektirip paylaşan, insanlardan para toplayıp mağduriyet yaşatan ve yine şahısları alkol kullanan ve kullanmayan olarak ayrıştıran Dernek Başkanı Aktaş sosyal medyadaki söylemlerinin dozunu her geçen gün yükselterek sürdürmekte. Hasbelkader kurduğu dernekte amacının dışında davranan Sezer Aktaş yaptıkları ortaya çıkınca hatalarını çirkin bir dille yalanlayıp iftira ve hakarete başvurmuştur. Şimdi Haber Mudanya İmtiyaz sahibi 35 yıllık bir gazeteci olarak sana şunları söylüyorum SGK’den emekli hademe Haymanalı Sezer Aktaş:
1-Bana “YARATIK”, “ŞANTAJ YAPAN KİŞİLİKSİZ” sözleri başta olmak üzere facebook hesabından çok sayıda hakaret bildirimi yazdın. Tüm bu yazdıklarınla ilgili yargı karşısında hesap vereceksin.
2-Diyarbakır Gezisine gelmem için sen beni ikna etmek adına dakikalarca uğraştın. Bir gazeteci olarak yaptığım gözlemlerim ve aldığım istihbaratlar doğrultusunda maalesef ki senin yaşattığın tüm olumsuzluklara şahit oldum. Sen bana yemek vermişsin, otelde yatırmışsın. Vay Sezer Aktaş vay. Yemek zaten ikramdı ve sen bir kuruş ödemedin. Sabah kahvaltısından ve otelde konaklamadan bahis ediyorsan başımın gözümün sadakası olması için bu parayı IBAN hesabına yollayabilirim.
3-Benim ve eşimin olduğu sıra gecesinde alkol şişesi ön planda olan fotoğrafları gizlice çektirip marifetmiş gibi facebook hesabından paylaştın. Bir gazetecinin özel hayatına müdahalede bulundun insanların özel hayatına karışma hakkın olmadığını bilmelisin.
4-Diyarbakır’a kadar gidildi, sıkıntı yok, Diyarbakır Anneleri ziyaret edildi, tamam. E, Sezer Aktaş doğaçlama olarak hareket edip 41 kişiyi maceraya nasıl sürüklediğini neden anlatmıyorsun? Oraya gitmene söz söylenmedi ama asıl senin amacının ne olduğu sonradan ortaya çıktı. 3-5 bin lira zimmetine geçirmek için insanları sefalete sürükledin, sen insanları sokak ortasında bırakmanla övündün.
5-Mudanya halkı benim ne olduğunu biliyormuş. Evet, dürüst, ilkeli ve gerçekleri yazmaya gayret eden bir gazeteci olarak beni herkes biliyor. Ya sen Sezer Aktaş?
6-Sen insanların manevi duygularını kullandın, ben gazeteci olarak bu durumu haber yapınca her nedense benim kişiliğime ve aileme dil uzattın. Yargı bu konuda sana gereken cevabı verecektir.
7-Diyarbakır’da özellikle yönetiminde Y.A. ile yaşadığın diyalog neydi? Sezer Aktaş, insanları sapıklıkla suçlayan sen değil miydin? Otel parası vermemek için 40 takla atan, sağdan soldan otel ve yemek dilenen sen değil miydin?
8-Ben senin insanları mağdur etmeni, 5 yıldızlı otel diye ENSAR VAKFI Erkek Öğrenci Yurdu’na götürmeni, gecenin bir yarısı insanların sokak ortasında kalmalarını haber yaptım. İnsanlara otobüste günlerce rezillik yaşatmanı bir gazeteci olarak haber yaptım. Sen bel altı oynayıp seviyeyi aşağıya çektin.
9-Ben Haber Mudanya Gazetesi sahibi olarak senden sadece bir reklam aldım. Bedeli 150 TL olan bu reklamın parasını da ödemedin. Ben derneğe sadece haber yaptım ve verdiğim gazetelerin bedelini tahsil ettim. Attığın iftiralar ve hakaretlerle ilgili olarak yüce yargı sana en güzel cevabı verecektir.
10- Sen bir gazetecinin yaptığı doğru haberi sırf yalanlayabilmek adına hakaret etmeyi sürdürdün. Sosyal medyanda kullandığın nefret dili nedeniyle de gerekli hukuki süreçle muhatap olacaksın.
Anadolu Kültürleri Derneği Başkanı Sezer Aktaş’ın Haber Mudanya gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdoğan Paçin’i kastederek sosyal medya hesabında paylaştığı yazı şöyle:
“Bazen cevap vermemek en güzel cevap oluyor cünkü karşıya tarafa güzel bir tokat gibi oluyor ama bazende sesiz kalmamakta lazım meyadanı boş buluyorlar hic bir zaman hesap vermekten kaçmadık hesap vereceğimiz devletin savcıları ve dernekler masası
ve sadece zavalı kaostan beslenen yaratık, istedigin arpayı vermeyince at camuru iz kalsın verseydik güzel manşet yapardın. Diyarbakır basın mensupları tv .bizim için vazlasıyla yeterliydi senin ne kadar ucuz olduğun bir kanıtıdır. insanların hakında ses kaydı yapan şantaj yapan kişiliksiz . O kişi oh oh seni içkili bir şekilde aklı giden gelen bırakmamız ve bizimle yolculuk yapan misafirlerimizi ve yaşlı insanlarımız içki şişede durmadığı gibi bu kişi kalması doğru oldu. bizim derneğimiz dilenci kılığında olduğunu söyleyen bu kişi bizden çok reklam almıştır. ve derneğimiz halkımız tarafından kabul gören hergün yükselişte olan bu dernek hergün büyümekte ve hayır severlerimiz görüyor görmektedir . sefam olsun. bol bol manşet yap, kalem senin gazete senin, teşekkür ediyorum her hafta reklamımızı yaptığıniz için ayrıyeten çok teşekkür. ediyorum cevap vermeyince. atmak bedava ve tüm gazeteci arkadaşları severim severler ve ben gazeticilere hakaret etiğimi söylüyor lütfen sayın gazeteci arkadaşlar size cevap hakı doğuyor bir yalan daha her hangi bir gazeteci arkadaşlara hakaret ettiysem söyleyin yıllardan beri tanırım tanırlarlar gazetesinde yazmakta hakaret eden şerefsiz namusuz ve müfteridir lütfen bu kişi aranıza almayın ve güzel jantaş ve ses kaydı yapar bana demiştirki ben istesem herkesi mahve ederim demişti ve mesafemi o zaman koymuştum son üç ay içinde derneğimize geldin kendini acındırdın ve yardım etmemizi reklam abone için defalarca gelen kendisi acındıran bir kişinin bu kadar ucuz olması başka haber bulmadığı için sayğın bir derneği haftalarca karalaması reklam beşinde olması bu kirli işlerle uğraşması gazetesini ayakta tutmasının kanıtı ortada apacık belli ve gercekten ben utanc duydum ve beni çok seviyor gazeteci arkadaş sadece bana özel her hafta tam sayfa reklam yayını yaparak. ve faturayı keste ödemeyi yapalım çok calıştınız ve. bizi bilen biliyor en azında anlımız acık mudanyada senin gibi şantajcıya ekmek cıkmaz üstadım, senin bu yaptıkların bizde dahada haklı cıkartıyor cıtayı yükseltiyor sayende her zaman reklam güzel olur ve
senin ne olduğun mudanya halkı biliyor bilmektedir. Sıra mudanya belediyesine geldi başkan dikkat daha öncede çok sevdiğimiz bir ağbemiz tarafından kovulduğunuda biliyoruz .sana cevap yazma gereğini bile duymazdim sayın halkimız bilgilendirme acısında bilsinler diye yazmak zorunda kaldım.size cevap vermem size değer kazandırır aslında insanların kanını emmenize izin vermeyeçeğiz eģer sen her hafta bunu yazıp manşet yapiyorsan halkımızın kafasında soru işareti kalıyor ve senin nasıl adam olduğun çıkıyor ve sen sınıfta kaldın ödevini iyi yap sağlam kafayla akşamdan kalma ve senin yaptıkların reziliği derneğimiz ve arkadaşlarimız hakli olduğu bir kanıtıdır ve dernekler masası görevlerini yaptılar incelediler çok şükürler olsun ve bu karalamaları yapan kişi eşiyle beraber geldi diyarbakırda yemekler yediler eşiyle beraber urfada otelde kaldılar misafir etik bu arkadaşın karın agrısı başka bu benim yazdıklarım ne demek istedigimi sayın halkımızın insafına bırakıyorum ve bu kişiyi gazeticiler cemiyetine şikayetimi bildireceğim ve bizimle gelmesi kendi teklif etmesi ve ısrar etmesi kırmadım ve eşiyle geldi ve tam nankör ve bizi tehtit eden boyun bükmeyiz biz dik durdukca ve ağa babaların gelsin haklı olduğumuz takdirde kimseye eyvallahımız olmaz bizi boş zanneden bu kisi bizim arkamızda bize gönül veren çok değerli halkımız var ve bukişiyi cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım tekzip edecegim.tüm halkımızın taktirine bırakıyorum.
ANADOLU KÜLTÜRLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEZER AKTAŞ”