CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın yaptığı yazılı açıklamada “Neden ayrışıyoruz?” sorusunu gündeme taşıdı.
“Türk Milleti, kendisine rehberlik etmiş olan önderlerini unutturarak, milli ve manevi değerlerini ayrıştırarak değil; birleştirerek millet olmuştur.” diyen CHP Mudanya İlçe Başkanı Aydın yaptığı açıklama şu satırlara yer verdi:
“Türk Milleti, kendisine rehberlik etmiş olan önderlerini unutturarak, milli ve manevi değerlerini ayrıştırarak değil; birleştirerek millet olmuştur. Aynı coğrafyada yaşamak, aynı inancı paylaşmak, diğer inançlara saygılı olmak ve nihayeti aynı tarihe sahip olmak, insanlar arasındaki ortak yaşam kurallarını güçlendirir. Türk milletine düşmanlık besleyenler, bu nedenle birleştirmeyi , bütünleştirmeyi değil , ayırmayı ayrıştırmayı tarihi bir strateji olarak kullanmışlardır. Tarih boyunca ayrıştırmalar, farklılaştırmalar ve ötekileştirmeler hep parçalanma, bölünme ve küçülme ile sonuçlanmıştır. Muktedirler şimdi yeniden bir ayrıştırma çabası içerisine girmişlerdir.
Adalet ve Kalkınma Partisinin 2002 yılında iktidar olduktan sonra, 19 yıldır Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, unutturmaya, Türkiye Cumhuriyeti rejiminde yapılmaya çalışıldığı değişikliklerle de milletimizi ayrışmaya çalışılmaktadır. Bu durum ülkemiz için felaket demektir. Son yıllarda bilinçli bir şekilde uygulanan politikalarla, “ATATÜRK “ adı silinmeye çalışılmaktadır.Özellikle büyükşehirlerde stat yenileme bahanesiyle Eskişehir, Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya, Kayseri, Rize ve Giresun İllerimiz de bulunan 10 adet stadyumdan “ATATÜRK “ adı kaldırılıp bu statlar başka adlarla sportif faaliyetlere açılmıştır. .
1-Bursa Atatürk Stadı – Timsah Arena
2-Antalya Atatürk Stadı- Antalya Arena
3-Afyon Atatürk Stadı – Afyon Arena
4-Eskişehir Atatürk Stadı –Es Es Arena
5-Antakya Atatürk Stadı – Hatay Stadı
6-Konya Atatürk Stadı – Torku Arena
7-Sakarya Atatürk Stadı –Sakarya Arena
8-Kayseri Atatürk Stadı – Kadir Has Stadı
9-Rize Atatürk Stadı – Yeni Rize Şehir Stadı
10 Giresun Atatürk stadı – Çotanak Spor Kompleksi
Beşiktaş İnönü Stadı – Vodafon Arena, Kocaeli İsmet paşa Stadı ise Kocaeli Stadyumu, olarak isimler verildi.
Yıllardır faaliyette olan İstanbul Atatürk Hava Limanın Serbest Bölgesinin adı, (Cumhurbaşkanlığının 2117 Sayılı Kararnamesi ile ) “İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi “ olarak değiştirilmiştir.
İsim silme çalışmaları, Atatürk’le sınırlı kalmadı. Cumhuriyet Devrimcilerinin adları da okullardan kaldırıldı.
1-Konya, Meraşal Mustafa Kemal Ortaokulu – Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu
2-Konya, Mustafa Necati İlkokulu – Cemil Meriç İlkokulu
3-Konya, İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip ortaokulu – Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu
4-Konya, 23 Nisan Egemenlik Ortaokulu –Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi.
Danıştay’ ın 10. Dairesi tarafından alınan kararla birlikte “Atatürk Kabartması”, Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı, Liyakat Nişanı Madalyalarından kaldırıldı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’ da 11’e karşı 4 oyla alınan kararla Andımızın ilk okullarda okutulması kaldırıldı. İl ve ilçelerimizde yazılı bulunan“ Ne Mutlu Türküm Diyene “ tabelalarının bir kısmı da ne yazık ki kaldırılmıştır.
Yaz boz tahtasına dönen Milli Eğitimde ise, ilk,orta ve lise müfredatlarından “Atatürkçülük “ ve “ Kemalizm” kavramları sosyal bilimler derslerinin müfredatında tamamen çıkartılmıştır. Bu talep ise Eğitim Bir Sen Sendikasından geldi. Eğitin Bir Sendikasının bu talebi, acaba 82 milyonun da talebidir anlamına mı geliyordu. Onuncu Yıl Marşını duyunca sinirlenenler, İzmir Marşını duyunca salonu terk edenler, İstiklal Marşında ayağa kalkmayanlar, kendilerine verilen görevleri mi yerinene getiriyorlardı.
Tarih boyunca insanlık adına, kahramanlıklarıyla, buluş ve icatlarıyla, iz bırakan birçok ünlü isimler var. Bu isimlerden en derin iz bırakanlardan biri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Öyle birkaç yerden “ATATÜRK” ismini kaldırmakla bu İZ asla kapatılamaz. Çünkü , Atatürk’ün vicdanlardaki yeri çok büyük ve ölümsüzdür.”