24 Eylül 2021 / 21:31

MSA Profesyonel Süperyat Şefliği

Okumalısınız

İçinde yaşadığımız yüzyılın dinamikleri gereği yeme-içme alışkanlıklarının değişmesi, dışarıda yemek yeme kültürünün yaygınlaşması ve eğitim olanaklarının çoğalmasıyla aşçılık mesleğine ilgi giderek artıyor. Talepteki yükselişle rekabet koşulları değişirken, mutfağın spesifik alanlarına yönelerek daha donanımlı hale gelmenin ve farklılaşmanın yolları aranıyor.

Senede 1200’ü aşkın profesyonel şef adayını yeme-içme sektörüne kazandıran Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), Atlantico Yachting iş birliğiyle hazırlayıp yürüttüğü Profesyonel Süperyat Şefliği Eğitimi ile Türkiye’nin potansiyel sahibi şeflerini uluslararası süperyat-megayat sektörüne kazandırarak aşçılık kariyerini yeni bir uzmanlık alanıyla taçlandırıp sınırların ötesine taşıyor.

Kurulduğu 2004 yılından bu yana Türkiye’nin en kapsamlı yeme-içme eğitim merkezi unvanını koruyan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), Profesyonel Süperyat Şefliği Eğitimi ile aşçılık mezunlarına okyanusların kapısını açıyor. MSA’nın, ekipmanın olduğu ve mutfağın kurulabildiği her yerde aşçılık mesleğinin yapılabileceğini kanıtlayarak uluslararası yat crew ajansı Atlantico Yachting iş birliğinde hazırladığı program,  aşçılık kariyerlerini farklı bir alana donanımlı bir şekilde taşımak isteyen şeflere çok özel bir eğitim  sunuyor. 

Süperyat sektöründe tam uzmanlaşma

Toplamda 80 saat süren MSA Profesyonel Süperyat Şefliği Eğitimi; süperyat sektörünün A’dan Z’ye kavranmasını sağlarken, uluslararası yatlarda tercih edilen dünya mutfaklarından en güncel yiyecek-içecek uygulamalarına ve dünyanın her yerinde en iyi malzemelerin tedarik aşamasına kadar yat mutfağına özgü pek çok dinamiği, katılımcılarına hem teorik hem de pratik olarak sunuyor. Böylece eğitimi alan şefler, hem yat sektörünün ne olduğunu, nasıl işlediğini öğreniyor, regülasyonlara, resmi bilgilere sahip oluyor hem de yüksek standartta yemek beklentisi olan konukların bu beklentisini karşılayacak mutfak bilgisine sahip oluyorlar. 

MSA Profesyonel Süperyat Şefliği Eğitimi, zaten profesyonel aşçılık eğitimi almış şeflere yeniden yemek yapmayı öğreten bir süreç değil; farklı kıyılardaki tedarik aşamasından crew hiyerarşisine, en sık tercih edilen mutfaklardan yatta servis anına, öğün sıklığından her gün farklı menü yapmanın kurallarına, okyanusları aşarken sert havalarda yemek pişirmekten denizlerdeki atık kanununa kadar değin geniş bir bilgilendirme ve uzmanlaşma süreci olarak tanımlanıyor.  Dolayısıyla bu eğitim, kariyer hedefine başarıyla varmayı sağlayan önemli bir adım olarak görülüyor. 

- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Son Haberler

Yangın Bölgesine Akademik Destek

Bodrum Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bodrum’daki yangın bölgelerde inceleme yaptı. Yanan bölgelerin rehabilitasyon çalışmalarında önemli rol oynayacak...
- Reklamlar -spot_img

Diğer Haberler

- Advertisement -spot_img